Plata online factura Hidroelectrica

Plata  factura Hidroelectrica

Pentru a putea vizualiza facturile, este necesar să trimiteți CNP-ul  Dvs , care este trecut în contract, pentru validare, urmând apoi să primiți pe adresa de e-mail, link-ul paginii în care veți putea  vedea facturile.

Factura electronica Hidroelectrica: verificare, citire si cum se plateste ?

Ați primit factura hidroelectrică și vreți să vă asigurați că este corectă și că nu conține erori? Sau poate vreți să aflați mai multe despre cum se calculează și se emite factura hidroelectrică și ce opțiuni aveți pentru plata ei? În acest articol, vă vom explica cum să verificați factura hidroelectrică: de la cum se identifică datele personale și locul de consum, până la cum se interpretează componentele facturii și cum se compară cu consumul real de energie electrică. De asemenea, vă vom arăta cum puteți primi factura hidroelectrică în format electronic sau tipărit și cum puteți alege modalitatea de plată cea mai convenabilă pentru dvs.

Facturile Hidroelectrica vor putea fi primite și pe telefonul mobil. Compania va pune la dispoziția clienților o aplicație

Hiroelectrica va lansa, cel mai probabil in prima jumatate a anuluui 2024  o aplicație prin care clienții vor putea gestiona  si plati facturile .

„Aplicația  destinata clienților noștri va fi disponibila în curând pentru sistemele de operare  iOS  dar si pentru Android.

Acestea sunt în curs de dezvoltare și momentan lucrăm la sincronizarea acestora cu bazele de date, urmând să parcurgem pe rând etapele de testare și lansare efectivă. Sincronizarea aplicației  cu sistemul informatic se va realiza după probarea funcționării conforme a noilor softuri”, se precizează în anunțul facut de un reprezentant al companiei de stat.

Cum plătesc factura Hidroelectrica?

Pentru a plăti factura hidroelectrică, aveți mai multe opțiuni: online sau offline. Fiecare opțiune are anumite condiții și termene pe care trebuie să le respectați pentru a evita penalitățile sau întreruperea furnizării de energie electrică. În continuare, vă vom prezenta cum puteți plăti factura hidroelectrică online sau offline și ce trebuie să știți despre fiecare opțiune.

Plata online factura Hidroelectrica

Plata online a facturii Hidroelectrica  prin intermediul aplicatiei este cea mai rapidă și mai comodă modalitate de plată. Pentru a plăti factura hidroelectrică online, trebuie să urmați următorii pași:

-Accesați site-ul Hidroelectrica: https://client.hidroelectrica.ro/
-Autentificați-vă cu numele de utilizator și parola sau creați-vă un cont nou dacă nu aveți unul
-Accesați secțiunea “Facturi” și selectați factura pe care doriți să o plătiți
-Alegeți modalitatea de plată preferată: card bancar, transfer bancar sau mandat poștal
-Completați datele solicitate și confirmați plata
-Verificați dacă ați primit confirmarea plății pe e-mail sau SMS
-Plata online a facturii Hidroelectrica trebuie efectuată în termen de 45 de zile pentru clienții casnici și 30 de zile pentru clienții non-casnici de la data emiterii facturii. Dacă nu plătiți factura la timp, veți fi penalizați cu o dobândă de întârziere de 0,02% pe zi din suma restantă.

IMPORTANT

Dacă nu plătiți factura în termen de 90 de zile pentru clienții casnici și 60 de zile pentru clienții non-casnici, veți fi întrerupți de la furnizarea de energie electrică.

Plata offline a facturii Hidroelectrica

Plata offline a facturii Hidroelectrica este o modalitate tradițională de plată. Pentru a plăti factura hidroelectrică offline, trebuie să urmați următorii pași:

Luați factura hidroelectrică în format tipărit sau imprimați-o din formatul electronic
Mergeți la unul dintre punctele de plată partenere: ghișeele băncilor, oficiile poștale sau sediile sucursalelor Hidroelectrica
Depuneți numerarul sau ordinul de plată corespunzând sumei facturii
Păstrați chitanța sau dovada plății pentru eventualele clarificări sau contestații
Plata offline a facturii Hidroelectrica trebuie efectuată în termen de 45 de zile pentru clienții casnici și 30 de zile pentru clienții non-casnici de la data emiterii facturii. Dacă nu plătiți factura la timp, veți fi penalizați cu o dobândă de întârziere de 0,02% pe zi din suma restantă. Dacă nu plătiți factura în termen de 90 de zile pentru clienții casnici și 60 de zile pentru clienții non-casnici, veți fi întrerupți de la furnizarea de energie electrică.

Plata online factura  SPEEH Hidroelectrica SA

– In Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură
– La Automatele de plată, așa cum sunt detaliate mai jos
– Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate
– Prin DIRECT DEBIT

Mandatul de Direct Debit – se pot încheia, fie prin aplicația ONLINE a băncii respective, fie în baza completării și depunerii Mandatului de Direct Debit la banca al cărui client sunteți si este intrabancar.
CODUL de CLIENT, de forma 9900000001 – începe cu 99 și are 10 cifre – este elementul de identificare, pe care trebuie să îl treceți în Mandatul de Direct Debit.
-oricine, chiar dacă este sau nu este client Hidroelectrica , pe IBAN-ul său, poate încheia

Mandat de Direct Debit :
– pentru oricine este client Hidroelectrica
– pentru câți clienți dorește

Un client al Hidroelectrica poate avea un singur Mandat de Direct Debit.

Clienții următoarelor bănci, pot face plăți online , prin modalitățile de mai jos:
BANCA APLICAȚIE ONLINE ȘABLON
. HIDROELECTRICA
SCAN
COD
BARE
AUTOMAT
DE PLATĂ
DIRECT
DEBIT
GEORGE– TRANSFER NOU-PLĂȚI FACTURI-ENERGIEHIDROELECTRICA DA, DA, DA
You BRD – PLĂȚI – PLĂȚI FACTURI – FACTURIER
HIDROELECTRICA – – DA
BT24 / NEO / PAGO / BT Pay / BT Expres – DA DA
DA – DA –
RAIFFEISEN Online – PLATĂ NOUĂ – HIDROELECTRICA – – DA
Mobile Banking – PLĂȚI – PLĂȚI UTILITĂȚI&DONAȚII –
PLATĂ NOUĂ – Energie, gaz si apă – HIDROELECTRICA DA DA –
SelfPay – DA DA –
POȘTA ROMÂNĂ** – pentru CARD cf OUG166/2022 DA – –
Virament, prin Ordin de Plata, în contul IBAN: RO63 RNCB 0072 0183 3187 0495
(DETALII PLATA > CONT CONTRACT si Număr Factură)

Pentru identificarea plății, atat la ȘABLOANE cat și la Automatele de Plată, se vor trece detaliile de plată :
CONT CONTRACT și NUMĂR FACTURĂ.
**POȘTA ROMÂNĂ – DATA PLĂȚII este considerată data la care Hidroelectrica este informată de plata sau încaseaza banii, nu data la care se face
plata la POȘTĂ. Conform OG13/2013, termenul de circulație este de 3 zile lucrătoare. Vă recomandăm sa achitați în timp util facturile.
-Plățile care nu respectă modalitațile de plată de mai sus si conditiile de plată, vor fi procesate cu întarziere, nu vor fi prelucrate sau vor fi
returnate, dupa caz.

Puteti vizualiza factura Hidroelectrica si la adresa https://client.hidroelectrica.ro/facturi iar plata online se poate face din aplicatia bancilor din tabelul de mai jos.

factura hidroelectrica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.