Iphone 16 lansare pret si specificatii

Gama iPhone 16 2024

Apple încă lucrează la modelele iPhone 15 și iPhone 15 Pro din 2023 , dar, așa cum este tipic pentru zvonuri, analiștii, divulgatorii și alții cu informații privilegiate se uită deja la gama iPhone 16 din 2024.

Am auzit zvonuri despre modelele iPhone 16 de ceva timp, așa că ne-am gândit să spunem  tot ce știm într-un singur articol pentru a urmări cum evoluează ciclul zvonurilor.

Rețineți că acest rezumat conține zvonuri timpurii despre gama iPhone 16 și există încă timp suficient pentru ca Apple să își schimbe planurile. Informațiile de aici nu ar trebui interpretate ca fapt concret la această dată.

Modificări de dimensiune – apple iphone 16

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max ar putea avea dimensiuni mai mari de afișare , conform mai multor surse .

iPhone 16 Pro ar putea avea un ecran de aproximativ 6,3 inchi, în timp ce iPhone 16 Pro Max este de așteptat să aibă un ecran de aproximativ 6,9 inchi.

Se așteaptă ca modelele iPhone 16 Pro să aibă un raport de aspect mai înalt de 19.6.9, față de raportul de aspect actual de 19.5:9.

Schimbarea înseamnă că modelele iPhone 16 Pro vor fi puțin mai înalte, deși nu vor fi foarte vizibile.

Potrivit analistului de display Ross Young iPhone 16 Pro va măsura în mod specific la 6,27 inchi, în creștere față de 6,12.

Iar iPhone 16 Pro Max va măsura la 6,86 inci, în creștere de la 6,69 inci. Aceasta este o creștere a dimensiunii afișajului cu 2,5 la sută.

În timp ce dimensiunile mai mari de afișare vor fi limitate la modelele iPhone 16 Pro în 2024, Apple intenționează să le aducă la modelele standard de iPhone în 2025 odată cu lansarea iPhone 17.

iPhone 16

iPhone 16 Ultra

Cu iPhone 16, Apple ar putea introduce un iPhone 16 „Ultra” de ultimă generație , care ar fi vândut alături de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max.

Dispozitivul ar fi poziționat ca oferta de top pentru iPhone și ar putea prezenta îmbunătățiri suplimentare ale camerei, un afișaj mai mare și poate chiar un design fără port.

Sub Display Face ID?

Au existat zvonuri că modelele iPhone 16 Pro ar putea adopta tehnologia Face ID sub afișaj , dar acum se pare că Face ID sub display ar putea să nu apară până în 2025 .

Sub display Face ID va permite mai mult spațiu de afișare utilizabil, deoarece nu va fi nevoie de întreaga Insulă dinamică.

Site-ul coreean The Elec a spus că tehnologia Face ID sub display ar putea fi introdusă de îndată ce 2024 cu modelele iPhone 16 Pro, dar analistul de display Ross Young crede că tehnologia este încă la cel puțin doi ani .

Cu cronologia lui Young, sub display Face ID nu ar fi disponibil până la iPhone 17 Pro, care ar lăsa modelele iPhone 16 Pro cu Insula dinamică.

Când se lansează Face ID sub afișaj, va exista un decupaj circular pentru cameră, similar modului în care producătorii precum Samsung gestionează tehnologia camerei frontale.

Tehnologia camerei iPhone 16

Atât iPhone 16 Pro, cât și iPhone 16 Pro Max sunt de așteptat să primească lentile cu zoom teleobiectiv periscop în 2024. În 2023, iPhone 15 Pro Max va fi singurul dispozitiv care va obține noua tehnologie de cameră din cauza constrângerilor de dimensiune.

Cu o lentilă periscopică, lumina este reflectată de o oglindă înclinată către senzorul de imagine din cameră.

Deplasarea direcțională permite un sistem de teleobiectiv „pliat” pentru capacități îmbunătățite de zoom optic, fără neclaritatea care vine cu zoom-ul digital. Se așteaptă ca iPhone 15 Pro Max să aibă un zoom optic de 6x, așa că 16 Pro Max ar putea avea aceeași opțiune de zoom.

Aspectul camerei

Modelele standard de iPhone 16 ar putea avea un aspect vertical al camerei care este similar cu aspectul camerei utilizat în iPhone 12. Apple a folosit un aspect în diagonală pentru iPhone 13 și iPhone 14 și nu este clar de ce compania ar trece înapoi la una verticală. aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.