EXPLOZII LA AEROPORTUL DIN ADEN,YEMEN

ActualitateEXPLOZII LA AEROPORTUL DIN ADEN,YEMEN
Exploziile au avut loc în timpul sosirii unui avion care transporta noul guvern .

Cel puțin douăzeci și șase de oameni au murit și alte cateva  zeci au fost răniți în explozii care au lovit aeroportul Aden miercuri, când un avion care transporta noul guvern a ajuns în capitala  Yemenului .

Înalți oficiali prezenți în timpul exploziilor

Sunete de explozii și focuri de armă s-au auzit  înainte de izbucnirea fumului negru gros dintr-o clădire a aeroportului,  provocând panică printre cei prezenți, conform imaginilor publicate de Postul de televiziune Saudi Al-Hadath.

„Suntem bine”, a scris pe Twitter noul ministru de externe Ahmed ben Mubarak.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Rajeh Badi, a cerut o „anchetă internațională asupra acestui act criminal” pentru a-i depista  pe cei responsabili de acest atac. Civili, agenții de securitate și oficialii locali sunt printre victime,  membrii guvernului „sunt bine”.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.
Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.

Rebelii houthi, dar și grupurile jihadiste Al-Qaeda și Statul Islamic, au  atacat in trecut guvernul yemenit  dar și  susținători acestuia.

Trimisul ONU în Yemen , Martin Griffiths, a caracterizat atacul drept un „act de violență inacceptabil” care „a ucis și a rănit mai mulți civili nevinovați”. Acesta este „un memento tragic al importanței repunerii urgente a Yemenului pe calea păcii”, a spus el pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.