Sari la conținut

Dobanzi depozite bancare

Dobanzi depozite bancare

Băncile au ajuns să ofere dobânzi de peste 9% clienţilor.

Tinta BNR este ca băncile să majoreze dobânzile la depozite, astfel încât să-i determine pe români să schimbe depozitele din euro în lei şi să readucă în bănci sumele ascunse sub saltea de teama inflaţiei şi a razboiului din Ucraina.

În perioada 27 iunie – 31 iulie 2022, CEC Bank lanseaza o campanie promoţională prin acordarea de dobânzi majorate la depozitele la termen în lei pentru clienții persoane fizice. Astfel, dobânzile la depozitele în lei constituite online se situează între 3,5%, cele pe o lună, şi 6,5% cele pe trei ani.

Dobânzi la depozite bancare în lei online (%/an)

Termen Dobânzi  standard online Dobânzi depozite campanie, online
3 ani 5,10% 6,50%
2 ani 4,85% 6,25%
1 an 4,60% 6,00%
6 luni 4,10% 5,50%
3 luni 3,35% 4,75%
1 lună 2,10% 3,50%

 Care este topul celor mai mari dobânzi la depozite bancare şi cu cât au crescut într-o lună

În ultima perioada, tot mai multe bănci au decis să-și crească dobânzile la depozite bancare. Dacă facem o analiză a celor mai mari dobânzi la depozitele constituite pe 12 luni, pe primele locuri vom regasi CEC Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank. La polul opus, avem BCR, BRD şi ING Bank. Analiza este făcută pe baza dobânzilor oferite de bancă pentru depozitele constituite la ghişeu.

Un top al celor mai mari dobânzi practicate de primele zece bănci din sistem indică pe primele locuri:Garanti B ank, Banca Transilvania şi CEC Bank.

Raiffeisen Bank a dublat dobânda la depozitul pe 12 luni, de la 1% la 2%. În topul băncilor cu cele mai mici dobânzi din sistem găsim BCR, BRD şi ING Bank.

Este drept această politică a dobânzilor bancare de pana acum ,s-a datorat surplusului de lichiditati din piaţă. Posibilităţile reduse de plasament la randamente foarte bune cu riscuri foarte mici, au contribuit şi ele la această lipsa de interes  a băncilor pentru a mai atrage populatia sa deschida depozite. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de acum încolo, de când BNR dă cu ţârâita lichiditate în piaţă, iar Ministerul Finanţelor nu pare încă decis să accepte dobânzi foarte mari pentru banii pe care îi împrumută de la bănci.

Citeste si:Ce inseamna un kw/h in pretul facturii- pret gaze naturale

Un comentariu la „Dobanzi depozite bancare”

  1. Pingback: Contact RADET- Reclamatii si sesizari · Rompres24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *