Fiecare an, același slogan: hârtii de unică folosință in care impachetam cadourile, brazi aruncați, poluarea luminoasă. Sarbatorile de la sfârșitul anului au un impact colosal asupra mediului. Iar decorarea meselor noastre este una dintre ele.
De Crăciun, multa lume cumpără veselă de unică folosință, fețe de masă din hârtie și decorațiuni de tot felul.
Potrivit Citeo , organizația ecologică specializată în reciclarea ambalajelor de uz casnic și a hârtiei grafice, volumul deșeurilor crește cu 20% în perioada Crăciunului.
Acțiuni simple pentru schimbarea obiceiurilor
Chiar dacă, de la 1 ianuarie 2020, un decret interzice vânzarea anumitor produse de unică folosință din plastic (precum tacâmuri, farfurii de unică folosință sau pahare), este dificil de respectat . Dar toată lumea își poate schimba modul de viata și poate lua parte la aceasta actiune de a reduce la minim deseurile.
Vesela de unică folosință și fețele de masă din hârtie considerate atât de practice vor fi întotdeauna mai poluante si sunt mai greu de reciclat decât sticla sau faianța ,veselă și fețe de masă din stofă, care câștigă în mare măsură ,pentru ca se pot reutiliza spalandu-le la mașina de spălat.
Înainte de a cumpăra, sortați ceea ce dețineți deja! Este un pariu sigur că ai elemente pentru a-ți decora interiorul și masa de Anul Nou. Reutilizează-ți articolele, îmbunătățește-le, dar mai ales păstrează-le!
Pentru a vă bucura de o decorație de Crăciun mai ecologică, vă explicăm totul în tutorialul de mai jos:
Crăciunul, ultima sărbătoare a familiei, poate deveni și sărbătoarea creației. Adu natura la masa ta.
.
De exemplu, o mică plimbare în pădure cu copiii oferă posibilitatea de a crea noi decorațiuni ale plantelor cu un impact ecologic mult mai mic decât decorațiunile din plastic.
Anumite deșeuri alimentare, cum ar fi feliile de portocale uscate, pot adăuga, de asemenea, o notă de culoare și un parfum delicat.
Un decor ieftin și mereu zero deșeuri!