iPhone 2024 – Ghidul cumpărătorului

iPhone 2024
În 2007, Apple a lansat iPhone-ul original, dând startul erei moderne a smartphone-urilor, care este acum dominată de platformele Apple iPhone și Google Android.
Până acum am avut 17 generații de iPhone-uri, cu cele mai recente modele, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, introduse în septembrie 2023, urmand sa fie lansat noul iPhone 16 si Iphone 16 Pro Max

Apple urmează de obicei un ciclu anual de actualizare, introducând noi terminați modelele emblematice în timp ce deseori reduceți modelele anterioare și le vindeți la prețuri mai accesibil

iPhone vs Android -iPhone 2024

De-a lungul anilor, platformele Android și iPhone au evoluat până la punctul în care din punct de vedere al caracteristicilor, acestea sunt similare ca funcție.

Telefoanele inteligente cu Android sunt produse de mai mulți producători, dar sistemul de operare de bază este furnizat de Google, ceea ce duce la o varietate mai mare de telefoane și puncte de preț din care să aleagă, dar o integrare mai slabă între software și hardware.

iPhone 12 v Android 2020
Controlul de către Apple atât asupra iPhone-ului, cât și asupra sistemului de operare (iOS) are ca rezultat o experiență mai consistentă, plus asistență continuă.

Cu iOS 17, Apple acceptă toate iPhone-urile care au fost introduse în ultimii patru ani, astfel încât majoritatea proprietarilor activi de iPhone pot face și fac upgrade la cea mai nouă versiune de iOS pe care Apple o lansează în fiecare an.

- Advertisement -

Actualizările Android, totuși, sunt mai inconsecvente și adesea nu ajung pe toate smartphone-urile bazate pe Android, deoarece fiecare producător trebuie să implementeze suport individual. Deci, în timp ce Google face și actualizări anuale Android, realitatea este că multe smartphone-uri Android mai vechi nu primesc noul software.

Odată cu controlul și gestionarea experienței iPhone de către Apple, iPhone-ul este în mare măsură considerat a fi platforma mai sigură, iar Apple și-a propus să se concentreze în mare măsură pe confidențialitate. iOS-ul Apple este, totuși, mai puțin personalizabil decât Android, așa că pentru persoanele care preferă flexibilitate și opțiuni de personalizare, sistemul de operare Android ar putea fi demn de uitat.

Cum funcționează actualizările iPhone? iPhone 2024

Iată noțiunile de bază pe care ar trebui să le cunoașteți despre modul în care Apple actualizează iPhone-ul și sistemul de operare iOS.

In fiecare toamnă, de obicei în septembrie, Apple lansează o nouă serie de smartphone-uri emblematice. Acestea vin adesea la prețuri mari și dispun de cele mai noi tehnologii, Apple oferind modele de ultimă generație și încă modele de ultimă generație, dar mai accesibile.

iPhone-urile anterioare rămân adesea cu prețuri mai mici ca alternative mai ieftine la cea mai recentă și cea mai bună tehnologie și, ocazional, Apple lansează un iPhone precum iPhone SE cu costuri reduse în afara termenului normal de toamnă.

În prezent, gama de iPhone a Apple include iPhone SE (2022), iPhone 13 (2021), iPhone 14 (2022), iPhone 14 Plus (2022), iPhone 15 (2023), iPhone 15 Plus (2023), iPhone 15 Pro (2023) și iPhone 15 Pro Max (2023).

Apple lansează, de asemenea, o versiune actualizată a iOS în același timp cu lansarea noilor iPhone-uri, dar noile versiuni de iOS sunt preintroduse în fiecare an la Conferința anuală a dezvoltatorilor mondiali a Apple, pentru a oferi dezvoltatorilor timp să încorporeze noi funcții și tehnologii în aplicațiile lor înainte de momentul când software-ul devine disponibil publicului. iPhone-urile actuale rulează iOS 17 .

În acest ghid, trecem peste toate iPhone-urile care fac parte din gama actuală Apple, oferim câteva sugestii de cumpărare și oferim sfaturi și resurse atât pentru proprietarii de iPhone, cât și pentru cei existenți.

iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max (999 USD+)

Linia iPhone 15 Pro Funcție gri
iPhone 15 Pro și 15 Pro Max sunt dispozitivele de vârf ale Apple actuale, cu toate caracteristicile de vârf și cele mai multe clopote și fluiere. Modelele Pro sunt pentru cei care doresc să profite la maximum de iPhone-urile lor.

Prețul pentru iPhone 15 Pro începe de la 999 USD, în timp ce prețul pentru iPhone 15 Pro Max începe de la 1199 USD. Cele două iPhone-uri sunt aproape identice când vine vorba de setul de caracteristici, cu dimensiunea, capacitatea bateriei și tehnologia teleobiectivului 5x fiind cele trei diferențe dintre iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max are un ecran mai mare de 6,7 inchi, în timp ce iPhone 15 Pro are un ecran de 6,1 inchi. Ambele modele arată la fel, dar au existat câteva ușoare actualizări ale șasiului și ale curbei marginilor față de modelele de anul trecut.

Ambele iPhone-uri au afișaje OLED de la margine la margine, cu rame subțiri, un capac frontal „Ceramic Shield” care oferă o protecție mai bună împotriva căderilor și o insulă dinamică în formă de pastilă care găzduiește tehnologia camerei frontale și hardware-ul Face ID.

Apple încă folosește o caroserie din sticlă, dar compania a adoptat un nou cadru din titan anul acesta. Titanul este mai durabil și mai ușor decât oțelul inoxidabil.

Insula dinamică a fost încorporată în interfața iPhone-ului și poate afișa diverse notificări și informații despre aplicații pentru apeluri telefonice, cronometre, Face ID, conexiuni Bluetooth și multe altele. Cele două iPhone-uri sunt disponibile în culori noi, care includ titan natural, albastru, negru și alb.

iPhone 15 Pro și Pro Max sunt echipate cu cipul A17 Pro, iar anul acesta, sunt singurele iPhone care îl folosesc. Modelele standard de iPhone 15 au un cip A16 care a fost folosit anterior la modelele iPhone 14 Pro. A17 Pro este construit pe nodul Apple de 3 nanometri, aducând îmbunătățiri notabile de performanță și eficiență.

Împreună cu o performanță GPU cu până la 20% mai rapidă, cipul include suport pentru ray tracing accelerat de hardware și umbrire mesh, permițând jocuri la nivel de consolă.

Continuă să existe o configurație de cameră cu trei lentile cu o cameră principală de 48 de megapixeli care oferă performanțe îmbunătățite în condiții de lumină scăzută, un obiectiv teleobiectiv și o cameră Ultra Wide, dar au existat îmbunătățiri la obiectivul teleobiectiv.

În iPhone 15 Pro Max, Apple folosește tehnologia Tetraprism pentru a activa zoom-ul optic 5x. iPhone 15 Pro mai mic are zoom optic 3x.

Crash Detection, o funcție adăugată anul trecut, poate determina dacă ați avut un accident de mașină grav, alertând serviciile de urgență, iar Apple a adăugat, de asemenea, Emergency SOS prin satelit. Această caracteristică vă permite să obțineți ajutor de urgență folosind sateliți dacă nu vă aflați în raza de acțiune a rețelei Wi-Fi și celulare.

Apple a adăugat un nou buton de acțiune la iPhone 15 Pro și Pro Max și poate fi activat pentru a face lucruri precum lansarea camerei, pornirea lanternei, înregistrarea unei note vocale sau lansarea unei comenzi rapide.

Toate modelele emblematice de iPhone din 2023 au un port USB-C în loc de un port Lightning, permițându-le să fie încărcate cu cabluri USB-C precum iPad și Mac.

Alte caracteristici includ rezistența la apă IP68, 8 GB RAM, rata de reîmprospătare ProMotion de 120 Hz, 5G mai rapid, un cip Ultra Wideband de a doua generație îmbunătățit și MagSafe.

Caracteristici cheie :

  • Cel mai înalt nivel, cel mai mare preț
  • Cameră cu trei lentile: principală (largă), ultra-largă și teleobiectiv (5x pentru maxim)
  • Obiectiv principal de 48 de megapixeli cu suport ProRAW
  • 5G mai rapid
  • A17 Pro
  • Buton de acțiune
  • Afișaj mereu activ
  • Materiale de construcție de calitate superioară
    Concluzie : iPhone 15 Pro și 15 Pro Max sunt iPhone-urile pe care trebuie să le alegeți dacă doriți cele mai bune capabilități absolute ale camerei pe care le puteți obține într-un iPhone, Pro Max fiind modelul de top datorită creșterii sale. dimensiunea afișajului, durata de viață mai mare a bateriei și camera telefoto cu zoom optic de 5x.

Mai jos, am subliniat unele dintre cele mai bune alegeri iPhone bazate pe diferite scenarii sau funcții pe care le puteți căuta.

Care iPhone are cea mai bună durată de viață a bateriei? iPhone 2024

Cu procesoarele lor A16/A17 Pro mai eficiente, iPhone 15, 15 Plus și 15 Pro și 15 Pro Max au cea mai lungă durată de viață a bateriei dintre iPhone-urile Apple.

Dintre cele trei, iPhone 15 Pro Max de 6,7 inchi și iPhone 15 Plus au cea mai lungă durată de viață a bateriei, deoarece au spațiu pentru o baterie mai mare.

Care iPhone are cea mai bună cameră? iPhone 2024

Cu sistemele lor actualizate de camere cu lentile triple, camera principală de 48 de megapixeli și scanere LiDAR, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max au cele mai bune camere iPhone pe care le puteți obține. Ambele iPhone-uri noi includ un sistem de cameră cu trei lentile, dar iPhone 15 Pro Max are un obiectiv teleobiectiv cu tehnologie Tetraprism care permite zoom optic de până la 5x. iPhone 15 Pro mai mic este limitat la zoom optic 3x.

Modelele iPhone 15 Pro folosesc aceeași cameră principală de 48 de megapixeli care a fost introdusă cu iPhone 14 Pro, dar cu cipul A17 Pro, există capacități noi. Camera are o distanță focală de 24 mm cu o deschidere ƒ/1,78 și stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului de a doua generație pentru mai puține mișcări și fotografii și videoclipuri mai clare. Obiectivul acceptă fotografii de înaltă rezoluție de 24 de megapixeli și 48 de megapixeli prin Photonic Engine, mai degrabă decât de 12 megapixeli și 48 de megapixeli.

Folosind fotografia computațională, camera principală poate fi setată la distanțe focale de 24 mm, 28 mm și 35 mm pentru a oglindi mai bine ceea ce este posibil cu DSLR-urile. Aceste distanțe focale diferite pot fi atinse atunci când faceți o fotografie și sunt reflectate ca niveluri de zoom diferite. Apple spune că camera cu lentile triple și diferitele opțiuni ale camerei principale sunt echivalentul a avea șapte obiective în buzunar.

Ce iPhone are Touch ID? iPhone 2024

Dacă vrei un iPhone cu Touch ID, singura ta opțiune este iPhone SE 2022. Apple a încetat să mai folosească Touch ID pentru iPhone-urile sale emblematice în 2017, iar gamele de iPhone emblematice din 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 și 2023 nu au inclus un iPhone Touch ID actualizat.

iPhone SE dispune de Touch ID, mai degrabă decât Face ID, pentru a menține dispozitivul la un preț foarte accesibil, ceea ce este grozav pentru cei care preferă să folosească un senzor de amprentă decât recunoașterea facială.

Care iPhone este cel mai bun pentru utilizarea cu o singură mână?

Aveți două opțiuni când vine vorba de dimensiune: 4,7 inchi și 6,1 inci, fără niciun mijloc între ele. iPhone SE de 4,7 inchi este cel mai mic iPhone de la Apple și este ideal pentru utilizarea cu o singură mână, dar îi lipsesc multe dintre funcțiile îmbunătățite disponibile cu gama de iPhone de vârf. Următorul cel mai mic telefon al Apple este iPhone 13/14/15 la 6,1 inchi, deoarece iPhone 13 mini de 5,4 inci a fost întrerupt în 2023.

Care iPhone este cea mai bună valoare? iPhone 2024

Dacă doriți un iPhone modern cu cel mai recent cip, caracteristici solide pentru cameră, afișaj OLED și conectivitate 5G, iPhone 15 și 15 Plus sunt cele mai bune valori la 799 USD, respectiv 899 USD. Ele oferă un set de caracteristici impresionant la punctele lor de preț, iPhone 15 fiind cea mai bună ofertă.

Dacă nu aveți nevoie de cele mai recente clopote și nu vă deranjează să pierdeți puțin performanță și durata de viață a bateriei, iPhone 14 și 14 Plus, care sunt cu 100 de dolari mai ieftin decât omologii lor iPhone 15, merită luate în considerare.

Dacă doriți cel mai bun preț absolut și nu vă deranjează ramele, Touch ID și o cameră inferioară, iPhone SE cu cipul său A15 continuă să fie o ofertă uimitoare la 429 USD.

Pentru mulți oameni, iPhone 15 și 15 Plus sunt iPhone-urile pe care să le obțină anul acesta cu prețul lor mai mic și setul de caracteristici moderne, dar modelele iPhone 14 sunt aproape la fel de bune și merită luate în considerare. Dacă aveți deja un model de iPhone 14, nu merită să faceți upgrade la iPhone 15, dar iPhone 15 merită verificat dacă aveți un model mai vechi.

Care iPhone are cele mai multe caracteristici? iPhone 2024

Dacă doriți iPhone-ul cu cele mai multe clopote și fluiere, acesta este iPhone 15 Pro și 15 Pro Max. Aceste iPhone-uri oferă ecrane OLED, camere cu lentile triple, un corp de sticlă cu un cadru din oțel de titan, capacități maxime de stocare mai mari și o durată de viață mai lungă a bateriei.

În comparație cu modelele iPhone 15, iPhone 15 Pro și Pro Max au capacități de cameră mult mai bune, Pro Max fiind cel mai bun iPhone pe care îl puteți obține în acest moment datorită capacității bateriei și a obiectivului cu zoom 5x.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.